Zonnepanelen

Solar Maas & Waal | Wij regelen het van A tot Z

Zonnepanelen

Al langere tijd aan het overwegen zonnepanelen aan te schaffen, dan heeft u nu het juiste adres gevonden. Wij kunnen het gehele traject verzorgen van offerte tot afleveren en bieden wij een actieve service ondersteuning na aflevering.

Onze Zonnepanelen

Om optimale opbrengst en de juiste kwaliteit te waarborgen maken wij alleen maar gebruik van de beste zonnepanelen. Zo kunnen wij onze kwaliteit en service ook altijd waarborgen.

Hoe werken Zonnepanelen eigenlijk?

De hoofdtaak van een zonnepaneel is om daglicht om te zetten naar zonne-energie. Zelfs op een bewolkte dag of met regen wek je dus nog energie op. Het omzetten van energie gebeurt aan de hand van zonnecellen waar een zonnepaneel mee vol zit, deze leveren een gelijkstroom waarvoor er dus een omvormer nodig is om hiervan wisselstroom te maken die wij in huis voor de huishoudelijke apparaten gebruiken. Dit is dus een zeer schone en voordelige manier van energie opwekken wat ons al snel voordelen in de portemonnee oplevert.

Aangezien wij gebruik maken van diverse installatie technieken en bevestigingsmaterialen is het plaatsen van zonnepanelen op vrijwel ieder dak mogelijk

Opbrengsten en vermogen uit zonnepanelen

Om het vermogen van een zonnecel uit te drukken, wordt de term Watt-piek (Wp) gebruikt. 1 Wp is de opbrengst van een zonnecel onder de meest optimale omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de stand van de zon, de ligging van het dak en de schaduwdekking.  Met de term kWh bedoelen we de hoeveelheid energie. Stel, je maakt een uur lang gebruik van een huishoudelijk apparaat van 1 kW (dit is hetzelfde als 1000 Watt), dan heb je 1 kWh aan energie verbruikt.

Door verschillende omstandigheden gaat er altijd een klein beetje van de opbrengst verloren. Zo wordt er tijdens het omvormen van de stroom, energie in warmte omgezet. Hierdoor gaat er een klein gedeelte van de opbrengst verloren.

In de praktijk betekent dit, dat het vermogen in Wp met 0.85 vermenigvuldigd wordt. Op die manier kom je tot de jaaropbrengst in kWh.
Om te berekenen hoeveel energie de zonnepanelen voor jouw woning kan opwekken maken wij gebruik van de laatst ontwikkelde reken methodes.

Wilt u meer informatie?