Omvormers

Solar Maas & Waal

Wat doet een omvormer?

Een omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen, omgezet wordt naar wisselstroom. 

Om een zonnepanelensysteem optimaal te laten presteren, is het belangrijk dat het vermogen van de omvormer goed aansluit op het totaal Wp. Onder de ideale omstandigheden (25 graden Celsius) geeft het paneel een bepaald vermogen af. Indirect betekent dit, dat ook het aantal panelen van belang is. Gebruik je een omvormer van een te hoog vermogen? Dan zal deze later opstarten en eerder uitschakelen. Als de omvormer te licht is zal deze juist weer afvlakken in piekperiodes. Gelukkig rekenen onze adviseurs dit voor je uit. Zo heb je altijd de juiste omvormer. 

Ook de monitoring van jouw zonnepanelen verloopt via de omvormer. Zo kun je precies in de gaten houden hoeveel energie je opwekt. Voorbeelden hoe je dit kan monitoren is via bluetooth, ethernet, wifi, USB of een ingebouwde webserver. 

Let er wel op dat omvormers niet geluidloos zijn. Voor het koelen van het systeem zal er altijd wat geluid zijn, bijvoorbeeld bij het aanslaan van de ventilator.

Eigenlijk kan je de omvormer dus zien als het kloppende hart van het zonnepanelensysteem. Daarom leveren wij enkel en alleen hoogwaardig kwalitatieve omvormers.