Laadpalen

Solar Maas & Waal

Thuis veilig uw auto opladen

Als eigenaar van een elektrische auto wil je deze natuurlijk het liefst overal kunnen opladen en zeker ook thuis. Solar Maas & Waal begeleid u tijdens het hele proces van eerste informatie en advies tot de daadwerkelijke installatie.

Waarom een laadpaal?

Omdat elektrische auto’s een krachtige accu hebben, worden deze vaak een aantal uur achter elkaar onafgebroken opgeladen. Tijdens het laden vraagt de auto maximaal vermogen van het stopcontact en wordt deze zwaar belast. Dat kan ervoor zorgen dat de stoppen doorslaan of dat, in het ergste geval, brand ontstaat. Een laadstation is speciaal ontworpen om langdurig veel vermogen te leveren. Je laadt met een laadpunt daarom veiliger, zonder risico en met meer betrouwbaarheid.

Sneller laden

Laden via een normaal stopcontact kan slechts met beperkt vermogen. Dit houdt in dat het langer duurt voordat de accu van uw elektrische auto weer vol is. Zeker bij auto’s met een grotere accu is het stopcontact daarom vrijwel geen optie. Omdat een laadstation speciaal is ontworpen om de elektrische auto op te laden, kan deze meer vermogen leveren en wordt de auto dus sneller opgeladen. Afhankelijk van het type laadpunt en je aansluiting gaat het laden twee tot wel tien keer zo snel.

Bent u voornemens zonnepanelen te gaan aanschaffen en heeft u nu of verwacht u in de toekomst elektrisch te gaan rijden dan is het extra voordelig een laadpunt meteen mee te nemen in de offerte voor uw zonnepanelen. Het tegelijk aanleggen van beide zal er voor zorgen dat u het juiste aantal zonnepanelen aanschaft om ook het laden op zonne-energie te kunnen doen en tevens hoeft uw meterkast dan maar 1 keer voor beide te worden aangepast wat u ook kosten bespaard.

Net als bij zonnepanelen werken wij alleen met de best geteste producten.